Az érelmeszesedés MR vizsgálata.
Szédülés, koordináció-, látászavart esetleg beszédzavart tapasztaltál? Jobb ha minél hamarabb kivizsgáltatod, ebben segítünk neked, hogy a megfelelő vizsgálatot válaszd!
Eredeti ár: 70.000 Ft

Az ajánlat leírása

Milyen típusú betegségek diagnózisát segíti a koponya angiographia MR vizsgálat?

A koponya angiographia MR vizsgálatot a következő betegségek, elváltozások azonosítására kérheti orvosod:

 • aorta repedés
 • aneurizma
 • AVM (arteriovenosus malformatio), általában veleszületett rendellenesség, éranomália
 • aorta szűkület

Milyen tünetek esetén érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

Orvosa akkor tarthatja indokoltnak a vizsgálatot, ha szédülést, koordináció-, látászavart, bénulást, valamint beszédzavart tapasztalsz.

Mi az MR?

Az MR vizsgálat erős mágneses térben, egy alagútszerű gépben történik, melynek során a vizsgálandó testrészről és szervekről különböző síkokban készítünk felvételeket. Ezzel az eljárással nagy pontossággal kimutathatóak a kóros elváltozások, sugárterhelés, és egyéb káros biológiai hatások nélkül.

A csomagjaink tartalma: 

Dupla Angiographia MR csomag

Koponya MR + MRA (artériás) + MRV (vénás) angiographi

Tudtad?

 • Abban az esetben, ha  klausztrofóbiás vagy, a vizsgálat alatt bent tartózkodhat egy személy, jelenlétével Téged megnyugtatva, mely a vizsgálat kivitelezését megkönnyíti.
 • A vizsgálat ideje alatt nagyon fontos a mozdulatlan testtartás, mert a mozgásból eredő műtermékek a képminőség romlását okozzák, esetenként a vizsgálatot értékelhetetlenné teszik.
 • Ha utasításokra van szükség – pl. hasi vizsgálatnál a légvétel visszatartására – ezt kollégánk mikrofonon keresztül tudja megtenni.
 • A vizsgálat idején a gép hangos kattogó, zakatoló hangokat ad ki, ennek csökkentére füldugót vagy fülhallgatót adnak.
 • Amennyiben a vizsgálat alatt olyan probléma lép fel, amely miatt a vizsgálat megszakítását kéri, ezt egy gumipumpa megnyomásával megteheted, melyet a vizsgálat előtt odaadunk neked.

Mikor szükséges az MR vizsgálat?

Az eljárással gyakorlatilag minden testtájék vizsgálható, így akár ízületi-,vagy gerincpanaszok esetén, gyulladásos, vagy daganatos betegségek kimutatására alkalmas.

Leginkább az agy, agyi erek, a gerinc szakaszainak és az ízületek vizsgálatára alkalmazott módszer, de a nyaki lágyrészek, mellkasfali, mediastinális, hasi, kismedencei és a végtagi lágyrészek vizsgálatára is kiválóan alkalmas, megbízható eljárás.

Amennyiben a panaszaidat már vizsgáltak más módszerrel, de annak eredménye nem vezetett teljes diagnózishoz, vagy elsődleges módszerként az MR vizsgálatra esett a választás, megbízható, és fájdalommentes módon segít a probléma hátterének kimutatásában.

A vizsgálat – miután nem jár sugárterheléssel – beutaló nélkül is elvégezhető, azaz saját magad által is kezdeményezheted.

Ha van szakorvosi javaslatod, vagy beutalód, a vizsgálati indikáció egyértelművé teszi, hogy mire irányuljon a vizsgálat.

Az MR vizsgálat menete

Általában az MR vizsgálat ideje 15-60 perc. A vizsgálatot leggyakrabban hanyattfekvő helyzetben történnek, egyes vizsgálatokat hason fekve. Önmagában a vizsgálat nem fájdalmas, de a szűk vizsgálótér klausztrofóbia esetén nem minden esetben kivitelezhető.

Mikor nem végezhető el az MR vizsgálat?

Amennyiben a szervezetedben pacemakert (szívritmus szabályozót, olyan fémprotézist, vagy más fémanyagot, illetve elektromos árammal működő készüléket (pl. hallókészülék) ültettek be a vizsgálat nem végezhető el. Viszont vannak fémprotézisek, amelyek nem gátolják az MR vizsgálat elvégzését. A beültetett protézisekről és implantátumokról a behelyezést végző orvos igazolása alapján, miszerint az eszköz MR kompatibilis, a vizsgálat elvégezhető.

Fennálló várandósság esetén a vizsgálatot nem végzik el.

Felhasználási feltételek:

A kuponodat bármely Prémium Medical Klinikában felhasználhatod, válaszd a hozzád legközelebbit. 

Kecskemét / Jászberény / Debrecen

 • Időpont egyeztetés szükséges a  +36303808808 telefonszámon kuponkódod bediktálása után valósulhat meg. Ha bármely egyéb kérdés merülne fel, a megadott telefonszámon készségesen válaszolnak.
 • A vásárlásod során kapott QR-kóddal tudod igazolni a vásárlásodat a szolgáltatónál a mobiltelefonod segítségével.
 • Bármennyi kupont felhasználhatsz saját részre és ajándékba is. 
 • Jelen ajánlat nem vonható össze semmilyen más akcióval.
 • A kuponod beváltásához előzetes egyeztetés szükséges, anélkül nem tudják biztosítani a kupon azonnali felhasználását. Ez elsősorban a minőség fenntartásának, valamint  pácienselégedettség maximalizálásának érdekében történik.

Lemondási feltételek

Időpontot módosítani vagy lemondani legkésőbb 24 órával az egyeztetett időpont előtt tudsz, ellenkező esetben az időpont felhasználtnak minősül, a kupon pedig elveszik. Kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkezz!

Beválthatóság
Az ajánlat 2022.06.13. és 2022.08.31. között váltható be.
Ajánlattevő

Prémium Medical Center

Nagykőrösi utca 2., 6000 Kecskemét, Magyarország

Ajándékba adom
Lepd meg barátaidat vagy családtagjaidat!
Értékesíts te is terméket vagy szolgáltatást a MEGA platformján keresztül!